Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

Közérdekű

Egyéb

Társulási hírek        Programok        Térkép        Laptérkép

Köszöntő

A Társulási Tanács 2012. évi elnökeként engedje meg, hogy ezúton is jó szívvel köszöntsem a Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás honlapján.

Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Ebes, Nagyhegyes: e négy település közös múltja teremti meg a Hajdúszoboszlói Kistérségben annak lehetőségét, hogy összefogással a gyorsabb fejlődés, a lakók életének könnyebbé tétele megvalósulhasson.

Ez a szándék öltött szervezett formát akkor is, amikor a települések polgármesterei aláírták a jogelőd Nyugat-Hajdúsági Település- és Területfejlesztési Önkormányzati Társulás dokumentumait 2003 júniusában.

A jogszabályi változások lehetővé tették, hogy ez a szervezet a feladatainak hatékonyabb megvalósítása érdekében kistérségi társulássá alakuljon át. Így jött létre 2005. január 1-jei dátummal a Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás.

„A társulás célja a társulásban résztvevő települések fejlesztésének összehangolása, ezzel összefüggő érdekeik képviselete, közös fellépés az egyes programok kialakítása és megvalósítása terén, a fejlesztések megvalósítását szolgáló közös pénz- és tudásbázis létrehozása, valamint az euroatlanti integrációval kapcsolatos lehetőségek minél teljesebb kiaknázása, illetve az új kihívásoknak minél magasabb szinten való megfelelés". (részlet a társulási megállapodásából)

Büszkén mondhatjuk el, hogy az alapvetően nyitott hozzáállásnak, az együttműködési készségnek köszönhetően, az elmúlt évek folyamatos fejlődésének eredményeként a társulási megállapodásban foglalt célok egyre több területen valósulnak meg a gyakorlatban is – legyen szó szociális alapszolgáltatási feladatokról, elektronikus közigazgatásról, a közfoglalkoztatás biztosításáról, pedagógiai szakszolgálati tevékenység ellátásáról, a belső ellenőrzés kistérségi megvalósításáról vagy kisebb-nagyobb pályázati eredményekről. Mindezek terén sikereket mutathat fel a Társulás.

Az együttgondolkodás gyümölcseit jelentik azok a már elkészült vagy folyamatban lévő különféle stratégiák, tervek, koncepciók is, amelyek – tiszteletben tartva a Társuláshoz tartozó települések sokféleségét – a közös értékek alapul vételével a további fejlődés útjait teremthetik meg.

Ebben bízva engedem most útjára honlapunkon, valamint abban a reményben, hogy a Társulást és a Társulást alkotó településeket jobban megismerve egyszer akár személyesen is ellátogat hozzánk.

A Társulási Tanács nevében is:

Bajusz Istvánné

Nagyhegyes Község Polgármestere

Kistérségi tagok
Ebes
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát

Társult települések
Báránd
Berettyóújfalu
Biharkeresztes
Dombrád
Földes
Hajdúböszörmény
Hajdúdorog
Hajdúhadház
Hajdúnánás
Hortobágy
Kaba
Nyíracsád
Paks
Polgár
Püspökladány
Téglás
Tiszacsege
Újszentmargita

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum