Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

Közérdekű

Egyéb

Társulási hírek        Programok        Térkép        Laptérkép

HÍREK
Célegyenesben a kerékpárút építés Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között
Érkezett 2011. 12. 02. 9:43:07
Az építés utolsó fázisához érkezett a Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közti kerékpárút-fejlesztés. 2011. október 27-én kezdetét vette a műszaki átadás, melyet követően használatba vehetik az utat a kerékpárosok.

A Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás „Hivatásforgalmi célú kerékpárút létesítése Hajdúszoboszló és Nagyhegyes között” címen benyújtott pályázatával 296.327.579 Ft Európai Uniós és Hazai támogatást nyert a projekt kivitelezéséhez.

A megvalósult fejlesztés eredményeként a mostani kerékpárút mindkét végén a már meglévőkhöz csatlakozik, így a 7 866 m kerékpárút közvetlenül 13 571 m folyamatos szakaszt teremt, valamint Hajdúszoboszlón az alsó, kisforgalmú úton elérhető további hálózati elemekkel együttesen 18 676 m-nyi hálózat alakul ki.

A beruházás közvetlen célja a biztonságos munkába járás segítése, a közlekedésbiztonság megteremtése, környezettudatos közlekedési formák terjesztésének előmozdítása, valamint a turisztikai attrakciók és desztinációk ily módon történő megközelíthetőségének megalapozása.

Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója is komoly eredménynek nevezte a beruházást, hiszen – mint megfogalmazta – megfigyelhető, hogy a turizmusban egyre nagyobb jelentősége van a szabadidő aktív eltöltésének. Az emberek igyekeznek úgy élményeket és ismereteket szerezni, hogy mozognak, gyalogtúráznak, kerékpároznak, vízi túráznak, vagy éppen lovagolnak.

A kerékpáros turizmus felértékelődhet Hajdú-Bihar megyében is, hiszen kiváló síkvidéki terep, számos turisztikai attrakcióval, kiváló szálláshelyekkel, programokkal. A régió vendégforgalmának nagy része pontosan a fejlesztéssel érintett településeken realizálódik. Örvendetes, hogy a kerékpárút-hálózat kiépítésével a térségben tartózkodó vendégek számára kirándulási lehetőségek nyílnak meg, megteremtődik a turisztikai attrakciók ilyen formában megvalósuló összeköttetése. Ugyanakkor új vonzerőt jelentve új – kerékpáros turizmust kedvelő – célcsoport jelenhet meg a térségben. Ha megindul a kerékpáros turizmus az Európa legnagyobb fürdőkomplexumát magáénak tudó Hajdúszoboszló és a Világörökség részét képező, kiváló európai turisztikai desztinációként számon tartott ökoturisztikai helyszín, Hortobágy között, érintve Nagyhegyes és Balmazújváros településeket, a meglévő turizmus magasabb szintre fejlődhet, további munkahelyeket és turisztikai bevételeket jelenthet.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.ujszechenyiterv.gov.hu


Kistérségi tagok
Ebes
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát

Társult települések
Báránd
Berettyóújfalu
Biharkeresztes
Dombrád
Földes
Hajdúböszörmény
Hajdúdorog
Hajdúhadház
Hajdúnánás
Hortobágy
Kaba
Nyíracsád
Paks
Polgár
Püspökladány
Téglás
Tiszacsege
Újszentmargita

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum