Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

Közérdekű

Egyéb

Társulási hírek        Programok        Térkép        Laptérkép

HÍREK
Újítás a közbeszerzési eljárásban Hajdúszoboszlón
Érkezett 2011. 10. 04. 9:06:01
Újítást szeretnének bevezetni a közbeszerzési eljárásban Hajdúszoboszlón. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek pályáznának egy munka elvégzésére, regisztrálniuk kellene, így nem három céget hív meg az eljárásba a kedvezményezett, hanem mindenki tehet ajánlatot, aki megfelel a kiírásnak. A szakemberek szerint így átláthatóbb, gyorsabb és olcsóbb lehet az eljárás, és valódi árverseny alakulhat ki. Az újítást először a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ felújításánál alkalmazzák.

Nem épp kedvező körülmények között dolgoznak a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központban. Nem zárnak jól az ablakok sem az irodában, sem a folyosón, ahol az ügyfelek várakoznak. Itt már hungarocell darabokkal próbáltak szigetelni. A probléma hamarosan megoldódhat, 30 millió forintból kicserélik ugyanis a nyílászárókat és felújítják az épületet. A beruházáshoz 22 és fél millió forintot nyert a társulás a Belügyminisztérium pályázatán.


A hőszigeteléstől kezdve a nyílászárók cseréjén túl, a fűtéskorszerűsítésen keresztül a tetőszerkezet felújításáig egy komplex energetikai felújítás valósulhat meg – mondta el dr. Kertész Ferenc kistérségi munkaszervezet-vezető.

A kivitelezőt egyszerűsített közbeszerzési eljárásban választják ki. Annak a vállalkozásnak, amelyik szeretne pályázni a munka elvégzésére, regisztrálnia kell.

 
Zsuponyó Levente közbeszerzési referens a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, egy új gyakorlatot szeretnének meghonosítani. A közbeszerzési törvény szerint elég lenne három céget meghívni a pályázatra, ha azonban mindenki ajánlatot tehet, aki regisztrál, gyorsabb és olcsóbb lehet az eljárás, és valódi árverseny alakulhat ki.

- Itt elegendő lenne három céget felhívni. Mindig megvan az a dilemma, hogy a pályáztató mi alapján válassza ki azt a három céget, akiket meghív egy ilyen zárt eljárásra, mi szeretnénk támadhatatlanok maradni – magyarázta Zsuponyó Levente.


A leendő kivitelezőnek több feltételnek kell megfelelni, például kikötés, hogy az elmúlt két évben legalább egyszer legyen 30 millió forintos nettó árbevétele és legyenek referenciái A vállalkozók csütörtök délig regisztrálhatnak a kistérségi társulás honlapján.

Kistérségi tagok
Ebes
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát

Társult települések
Báránd
Berettyóújfalu
Biharkeresztes
Dombrád
Földes
Hajdúböszörmény
Hajdúdorog
Hajdúhadház
Hajdúnánás
Hortobágy
Kaba
Nyíracsád
Paks
Polgár
Püspökladány
Téglás
Tiszacsege
Újszentmargita

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum